- +48 796 024 024
+48 18 52 11 355 - redakcja@podhale24.pl
- m.me/portalpodhale24
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Julia Mazanek (kl. 4D) i Franciszek Haładyna (kl. 2D), uczniowie I LO im. Seweryna Goszczyńskiego w Nowym Targu, uzyskali tytuły finalistów Ogólnopolskiej Olimpiady Przedmiotowej "Losy żołnierza i dzieje oręża polskiego". Wyniki te gwarantują im zwolnienie z matury z historii z wynikiem 100% punktów.
Julia Liptak z II LO w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 2 im. Św. Jadwigi Królowej w Nowym Targu laureatką konkursu "Through the Eyes of Animals - Oczami zwierzą, czyli jak na świat patrzą nasi bracia mniejsi"
NOWY TARG. Z miesiąca na miesiąc, z tygodnia na tydzień - zacieśnia się współpraca kadetów z Prywatnego Liceum Ogólnokształcącego dla Młodzieży i funkcjonariuszy Komendy Powiatowej Policji w Nowym Targu.
NOWY TARG. Dzieci z Przedszkola nr 2 wzięły udział w wiosennej akcji sprzątania świata organizowanej przez Urząd Miasta Nowy Targ.
W dobie powszechnej digitalizacji, posiadanie własnej strony internetowej stało się koniecznością. Nic dziwnego, ponieważ wraz z rozwojem technologii, konsumenci oczekują łatwego dostępu do informacji oraz usług, a jednym z kluczowych elementów, które przyczyniają się do zaspokojenia tych potrzeb jest właśnie firmowa strona www.
W Szkole Podstawowej Nr 3 im. Świętego Stanisława Kostki w Lipnicy Wielkiej odbył się XIII Gminny Konkurs Czytelniczy pn. „Książka przyjacielem mym”.
W dniu 26 kwietnia b.r. w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Augustyna Suskiego odbyło się uroczyste pożegnanie klas maturalnych.
W dzisiejszym świecie, w którym dzieci i młodzież są coraz bardziej narażone na różnorodne negatywne wpływy ze strony otoczenia, ochrona ich przed szkodliwymi czynnikami staje się niezwykle istotnym wyzwaniem. W tym kontekście, praca detektywa może pełnić kluczową rolę w identyfikowaniu i zapobieganiu potencjalnym zagrożeniom, chroniąc ich przed negatywnymi wpływami środowiska.
Profesjonalny sprzęt gastronomiczny to kluczowy element wyposażenia każdej nowoczesnej kuchni, zarówno w małych restauracjach, jak i dużych obiektach gastronomicznych. Wybór urządzeń i akcesoriów ma bezpośredni wpływ na efektywność pracy, higienę oraz jakość przygotowywanych potraw. Wśród podstawowego wyposażenia znajdują się zmywarki, chłodnie, meble nierdzewne oraz urządzenia do obróbki termicznej i mechanicznej. Odpowiedni dobór sprzętu pozwala na optymalizację procesów kuchennych i zwiększenie standardów obsługi klienta.
22 kwietnia br. szkoła rolnicza powitała w swych progach blisko trzystu ósmoklasistów w ramach dnia otwartego. Przyszli tacy, którzy lubią zwierzaki i marzy im się nauka w technikum weterynarii.
Chłopcy z Zespołu Szkół w Rabce – Zdroju im. ks. J. Tischnera mistrzami Małopolski w drużynowych biegach przełajowych.
Uchwałą Zarządu Województwa Małopolskiego Gmina Lipnica Wielka została wybrana na Partnera do realizacji projektu Małopolski Program Wspierania Uczniów współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach programu Fundusze Europejskie dla Małopolski 2021-2027, Priorytet 6. Fundusze Europejskie dla rynku pracy, edukacji i włączenia społecznego – CP4(f), Działanie 6.12 Edukacja – projekty Województwa Małopolskiego, Typ projektu A, komponent 2.